Tsemendi valik Eestis laieneb

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cemexi tootmine.
Cemexi tootmine. Foto: Cemex

Uusima tsemenditehase Cemex kasutuselevõtt Lätis tugevdab konkurentsi Eesti turul ja laiendab oluliselt pakutava toodangu valikut.


Cemexi ametlik esindaja ja hulgimüüja Eestis AS Letofin ennustab konkurentsi märkimisväärset kasvu tsemenditurul, mis praegustes majanduslanguse tingimustes tarbijaid kahtlemata rõõmustab.



«Lätis Broceni linnas tööd alustav uus tehas Cemex on ehitatud nüüdisaegset energiasäästlikku kuiva katkematut tootmistehnoloogiat kasutades, mis garanteerib suure efektiivsuse. Tänu sellele on ettevõtte toodang hinna, kvaliteeditaseme ja pakutava sortimendi poolest väga konkurentsivõimeline,» rääkis ASi Letofin nõukogu liige Mark Eivin.



Pikka aega oli Eestis esindatud ainult üks tsemenditootja, mis paratamatult piiras tarbija valikuvõimalusi. Cemexi tulek tootmisturule muudab olukorda täielikult.



«Praegu on raske ennustada, millise tootmismahu Cemex Eesti turul saavutab. Keskpikas perspektiivis tahaksime me siin siiski müüa ligikaudu 10 protsenti Broceni tehases toodetavast tsemendist,» märkis Eivin.



Tema hinnangul ei maksa ehitussektori elavnemist oodata enne 2010. aasta neljandat kvartalit. Sellest hoolimata on ettevõtte plaanid müügimahtude osas üsna optimistlikud, kuna Eesti on Cemexi jaoks strateegiliselt oluline turg.



Uue Broceni tehase võimsus on 1,6 miljonit tonni tsementi aastas. Projekti investeeringute üldmaht on rohkem kui 4,2 miljardit krooni. Tehas on varustatud uudsete tehnoloogiatega, mis järgivad Euroopa Liidu kõige karmimaid norme ja nõudeid.



Ettevõte Cemex loodi Mehhikos 1906. aastal. Praegu on Cemex üks kolmest peamisest tsemenditootmise ettevõttest maailmas. Aastane müügimaht on rohkem kui 21 miljardit dollarit, töötajaid on rohkem kui 60 000. Ettevõte on esindatud enam kui 50 riigis viies maailmajaos. Lätis tegutseb Cemex alates 2005. aastast.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles