Töötutele makstakse sel aastal üle miljardi krooni

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötute arv on eelmise aastaga võrreldes hüppeliselt kasvanud.
Töötute arv on eelmise aastaga võrreldes hüppeliselt kasvanud. Foto: Priit Simson.

Töötukassa andmetel on selle aasta üheksa kuuga töötutele makstud töötuskindlustushüvitisi enam kui 900 miljoni krooni ulatuses. Kõigi eelduste kohaselt ületab hüvitiste summa aasta kokkuvõttes miljardi krooni piiri.


Kui eelmisel aastal moodustas töötuskindlustushüvitiste summa kokku 228,4 miljonit krooni, on sel aastal ainuüksi augustis ja septembris hüvitisi välja makstud enam kui 280 miljoni krooni ulatuses.



Just august ja september ongi hüvitiste väljamaksmise osas käesoleval aastal rekordkuud, mil töötuks jäänud inimestele maksti vastavalt ligi 142 ning 140,3 miljonit krooni.



2008. aasta augustis ja septembris ulatusid hüvitiste kogusummad vastavalt 21,3 ja 23,4 miljoni kroonini.



Selle aasta septembris oli keskmine väljamakstud töötuskindlustushüvitis 4658 krooni kuus. Aasta varem oli see 3826 krooni.



Aastaga on hüppeliselt kasvanud ka töötuskindlustushüvitise saajate arv, mis septembris ulatus 30 133 inimeseni. 2008. aasta septembris oli hüvitise saajaid ligi viis korda vähem: 6145.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles