Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel
Saada vihje

Üldine hinnatõus kergitas ka vastlakuklite hinda

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Vastlakuklid.
Vastlakuklid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Jahu- ja piimatoodete hinnatõus kergitas ka vastlakuklite hinda, üks kukkel võib tänavu kauplustes maksta kuni kaheksa krooni.

Pere AS juhataja Peeter Raudsepp ütles postimees.ee`le, et vastlakuklite hind on aastaga tõusnud umbes kümme protsenti ja hinnad kauplustes jäävad seitsme-kaheksa krooni kanti.

Leibur valmistab kukleid Tartu piirkonna jaoks ja seal on vastlakuklite hinnad aastaga tõusnud krooni võrra. 2007. aastal oli Leiburi kreemiga kukli orienteeruv hind kaupluses 4.50, sel aastal 5.50.

Rakvere tootja Pihlaka kuklid maksid mullu 4 krooni ja 80 senti, tänavu on vastlakukli hinnaks 5 krooni ja 50 senti.

Hinnatõusust hoolimata ei karda tootjad müügikoguste vähenemist.

«Vastlakuklite müük tuleb meie nägemuse järgi 20 protsenti suurem kui eelmisel aastal,» ütles Raudsepp.

Pihlakas toodab sel aastal 40 000 kuklit ja Leibur 35 000 kuklit, mis on pea sama kogus, mis mullu.

Lisaks traditsioonilistele kreemiga vastlakuklitele pakuvad tootjad ka moosiga kukleid. Pere pakub veel ilma vahukoore ja moosita kukleid, millest klient saab kodus endale meelepärase kukli valmistada.

Virumaa Teataja läbiviidud maitsmistestis, kus prooviti seitsme tootja kukleid, tulid võitjaks kohalike kondiitrite Traus-Rak OÜ ja OG Elektra küpsetatud kuklid. Üks pluss, mille testijad välja tõid, oli kukli valmistamisel kasutatud ehtne vahukoor.

Edetabeli lõppu jäid suurtootjate nagu Eesti Pagari, Euroleiva ja Pere Leiva küpsetatud kuklid.

Konkurentsitult kalleim ja kõige väiksem kukkel oli antud testis Pere Leiva 45 grammi kaaluv kukkel, mis maksis kuus krooni ja 90 senti.

Tagasi üles