/nginx/o/2013/09/05/2267179t1he460.jpg)
Tarbija24.ee toob lugejateni iga päev ühe retseptisoovituse. Head nautimist!
Taipärane kreembrülee
Retsept on kaheksale.
0,5 liitrit 3,5% piima1 pakk Santa Maria Tai kreemjat kookospiima (Creamy Coconut Milk) 200 ml80100 g suhkrut8 munakollast (muna suurus M)3 Santa Maria vanillikauna80 g (fariin)suhkrut2 laimi mahl
Pane pikuti pooleks lõigatud vanillikaunad koos piima ja kookospiimaga kastrulisse ning lase pidevalt segades keema.
Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Lisa vahule pidevalt segades pisut piimasegu. Nüüd lisa munavaht pidevalt segades piima ja kookospiima segule.
Lõpus lisa laimimahl ja kurna mass läbi tiheda sõela. Vala saadud segu kuumuskindlatesse vormidesse ja aseta vormid küpsetusplaadile. Kalla küpsetusplaadile nii palju tulist vett, et vormid oleksid poolenisti vees.
Kata plaat tihedalt fooliumiga, et niiskus välja ei tuleks ja vesi vormidesse ei satuks. Küpseta eelkuumutatud 140-kraadises ahjus 5560 minutit.
Tõsta vormid jahtuma.
Jahtunud vormidele raputa peale (fariin)suhkrut ja karamelli pind leeklambiga.
NB! Suhkru võid ka eraldi pannil kergelt sulatada ja siis ettevaatlikult vormidele valada, kuid mitte rohkem kui 1 mm paksuselt.
Retsepti autor on Santa Maria peakokk Ander Listra.
Rohkem retsepte leiad siit.