Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel
Saada vihje

Õhtune retseptisoovitus: taipärane kreembrülee

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taipärane kreembrülee.
Taipärane kreembrülee. Foto: santa maria

Tarbija24.ee toob lugejateni iga päev ühe retseptisoovituse. Head nautimist!

Taipärane kreembrülee



Retsept on kaheksale.



0,5 liitrit 3,5% piima1 pakk Santa Maria Tai kreemjat kookospiima (Creamy Coconut Milk) 200 ml80–100 g suhkrut8 munakollast (muna suurus M)3 Santa Maria vanillikauna80 g (fariin)suhkrut2 laimi mahl 


Pane pikuti pooleks lõigatud vanillikaunad koos piima ja kookospiimaga kastrulisse ning lase pidevalt segades keema.



Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Lisa vahule pidevalt segades pisut piimasegu. Nüüd lisa munavaht pidevalt segades piima ja kookospiima segule.



Lõpus lisa laimimahl ja kurna mass läbi tiheda sõela. Vala saadud segu kuumuskindlatesse vormidesse ja aseta vormid küpsetusplaadile. Kalla küpsetusplaadile nii palju tulist vett, et vormid oleksid poolenisti vees.



Kata plaat tihedalt fooliumiga, et niiskus välja ei tuleks ja vesi vormidesse ei satuks. Küpseta eelkuumutatud 140-kraadises ahjus 55–60 minutit.



Tõsta vormid jahtuma.



Jahtunud vormidele raputa peale (fariin)suhkrut ja karamelli pind leeklambiga.



NB! Suhkru võid ka eraldi pannil kergelt sulatada ja siis ettevaatlikult vormidele valada, kuid mitte rohkem kui 1 mm paksuselt.




Retsepti autor on Santa Maria peakokk Ander Listra.



Rohkem retsepte leiad siit.

Kommentaarid
Tagasi üles