Vedomosti: AvtoVAZ seisab pankroti lävel

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AvtoVAZi tehase konveier Togliattis
AvtoVAZi tehase konveier Togliattis Foto: Reuters / Scanpix

Venemaal Volga jõe ääres Togliattis asuv AvtoVAZi tehas seisab pankroti lävel, kirjutab tänane

Vedomosti.

Väljaande väitel pole firmal raha isegi mitte laenuintresside tasumiseks. Selle aasta esimese kuue kuu jooksul jäid miinusesse kõik ettevõtte äriüksused : tootmine (-14,1 miljardit rubla), autode müük edasimüüjate võrgustiku kaudu (-934 miljonit rubla) ja finantsdivisjon (-129 miljonit rubla).



Poolaastaaruande järgi ei suuda ettevõte ilma riikliku toetuseta oma tööd jätkata. AvtoVAZi kuue kuu puhaskahjum ulatus 19,4 miljardi rublani, koguvõlg kerkis 59,9 miljardi rublani.

Varem teatati, et AvtoVAZ on palunud riigilt täiendavalt 70 miljardit rubla. Enim ehk umbes 54 miljardi rubla vajab firma võlgade likvideerimiseks, 9,5 miljardit on vaja tootmise arendamisesse tehtavateks investeeringuteks ja 2,8 miljardit negatiivse rahavoo kompenseerimiseks, mis tekib 2010. aastal.

Valitsuse ja peaminister Vladimir Putin on lubanud tehast aidata ning ärgitanud selles protsessi osalema ka teisi AvtoVAZi aktsionäre, eelkõige Prantsuse autotööstust Renault'd.

Üks võimalusi lisaraha saamiseks on uue aktsiaemissiooni korraldamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles