KredEx toetab korterelamute ehitusprojekte 50 000 krooniga

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SA Kredex.
SA Kredex. Foto: Raigo Pajula.

Korterelamute energiaauditi soovitusi järgiva ehitusprojekti koostamise toetuse maksimummäär tõusis 50 000 kroonini ühe korterelamu kohta.

Toetuse finantseerimise maksimaalne määr on kuni 50 protsenti abikõlblikest kuludest ja omafinantseeringu minimaalne määr on vähemalt 50 protsenti, teatas KredEx.

KredExi eluasemedivisjoni juhi Mirja Adleri sõnul on korterelamu komplekssel rekonstrueerimisel vajalik terviklik ehitusprojekt, mille maksumus on sõltuvalt korterelamu suurusest 60 000-100 000 krooni ja senine 50-protsendine toetus maksimumsummaga 20 000 krooni ei olnud enam piisav.

«Projektidele, mis on varasemate tingimuste kohaselt saanud toetust maksimumsumma 20 000 krooni ulatuses, eraldab KredEx uute tingimuste alusel lisasumma,» lisas Adler.

Korteri- ja hooneühistutel või korteriomanike ühisustel on võimalik taotleda KredExist toetust alates 2007. aasta 1. jaanuarist koostatud energiaauditi, ehitise ekspertiisi või energiaauditi soovituste alusel teostatavateks töödeks vajalike ehitusprojektide koostamiseks.

Energiaauditi ja ehitusekspertiisi toetuse maksimummäär on 10 000 krooni, ehitusprojekti koostamisel 50 000 krooni korterelamu kohta kalendriaastas.

Energiaauditite, ehitise ekspertiiside ja ehitusprojektide koostamise toetus on aastatel 2007-2013 kokku 25 miljonit krooni ulatuses finantseeritav Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles