Telia Sonera hakkab väikeaktsionäre välja ostma

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Telia Sonera juhatuse esimees Lars Nyberg.
Pildil on Telia Sonera juhatuse esimees Lars Nyberg. Foto: Scanpix Sweden

Pärast edukat ASi Eesti Telekom aktsiate ülevõtmispakkumist tõuseb TeliaSonera AB osalus Eesti Telekomis 97,58 protsendile ning ettevõte on otsustanud alustada väikeaktsionäride väljaostmisega.

9. oktoobril 2009 lõppenud pakkumise aktseptimisperioodi vältel otsustasid aktsionärid müüa Telia Sonerale kokku 50 495 710 aktsiat, mis moodustab 36,60 protsenti Eesti Telekomi kõigist aktsiatest ning 93,79 protsenti pakkumise esemeks olnud aktsiatest, teatas Telia Sonera.

Peale ülevõtmispakkumise käigus aktsiate omandamist on Telia Soneral otseselt ning läbi Baltic Tele AB kokku 134 614 949 aktsiat, mis moodustab 97,58 protsenti kõigist Eesti Telekomi aktsiatest ning nendega esindatud häältest.

Arveldamine pakkumise vastu võtnud aktsionäridega ning aktsiate ülekandmine Telia Sonerale toimub 16. oktoobril 2009.

Ülevõtmispakkumise tulemusi arvesse võttes otsustas Telia Sonera algatada ülejäänud väikeaktsionäridelt aktsiate väljaostmise, seda vastavalt Eesti väärtpaberituru seadusele.

Eesti Telekomi aktsionäre informeeritakse edasistest sammudest vastavalt kehtivatele reeglitele.

«Telia Sonera strateegia näeb ette osaluse suurendamist keskse tähtsusega äriettevõtetes ning pakkumise tulemus oli positiivne,» ütles Telia Sonera täidesaatev asepresident ning finantsdirektor Per-Arne Blomquist.

«Me alustame koheselt väikeaktsionäride väljaostmisega kooskõlas kehtivate reeglitega, kuna ületasime selleks vajaliku 90 protsendi osaluse piiri.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles