Medvedev ennustab Venemaale 7,5-protsendist majanduslangust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev andmas intervjuud telekanalile Pervõi.
Dmitri Medvedev andmas intervjuud telekanalile Pervõi. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Rahvusvaheline majanduskriis on Vene majandust oodatust rohkem mõjutanud, teatas täna president Dmitri Medvedev, kelle sõnul on riik tänu Kremlile siiski halvima ära suutnud hoida.


Venemaa sisemajanduse kogutoodang langeb tänavu 7,5 protsenti, ennustas Medvedev intervjuus riiklikule telekanalile Pervõi. Varasemate prognooside kohaselt väheneb SKT aga 8-8,5 protsendi võrra, vahendas AFP.

Medvedevi sõnul on nii suur langus «väga tõsine» ning tunnistas, et riigijuhid on üllatunud, et kriis peamiselt nafta, maagaasi ja teiste maavarade ekspordil põhinevat Vene majandust niivõrd rängalt on mõjutanud.

Riigipea hinnangul hoidis halvima ära valitsuse kriisivastane programm, mis päästis töökohti ja stabiliseeris Venemaa pangandussektori.

Medvedevi sõnul on riigi suurim mure ulatuslik töötus, mis on siiski poole aastaga vähenenud. Kui märtsis oli töötuid 7,5 miljonit, siis praegu on see arv kahanenud 6,2 miljonile, teisisõnu on ametlikel andmetel tööta 8,1 protsenti tööealisest elanikkonnast.

Positiivseteks märkideks peab president inflatsiooni aeglustumist ja rubla tugevnemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles