Uudse tehnoloogiaga jäätmefirma trügib Saaremaa turule

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: arhiiv

Teistsugust tehnoloogiat kasutav jäätmefirma Adelan Prügiveod on valmis sisenema Saaremaa turule, kuid tegutsev jäätmevedaja ei näe konkurentsiks võimalust.

Jäätmefirma Adelan Prügiveod kasutab uudset tehnoloogiat Molok, kus prügikonteineri asemel on suur metallmahuti, mis suures osas on süvistatud maasse, kirjutab Meie Maa. Mahutisse on paigaldatud spetsiaalsest materjalist kott, mis täitumise järel tõstuki abil prügiveokisse tühjendatakse.

Kuressaare Pikk 60 korteriühistu olekski hea väljanägemise ja tarnspordikulu kokkuhoidu andva süsteemi kasutuselevõtust huvitatud, kuid Kuressaares korraldatud jäätmeveo ainuõigust omava OÜ Prügimees juhataja Riivo Asuja uue ettevõtte turuletuelkuks võiamlust ei näe: «Meile on antud korraldatud jäätmeveo õigus.»

Moloki ainuesindaja Eestis, Adelan Prügiveod juhatuse liige Aivar Krabi rääkis Meie Maale aga, et jäätmeseadus võimaldab vabastada korraldatud jäätmeveost need kliendid, kellel see on korraldatud teistmoodi.

Riivo Asuja loetles Moloki süsteemi miinustena, et kotid kipuvad katki minema ja nende põhja kogunevad biojäätmed, kus hakkavad elama putukad, kes lõpuks praami peale satuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles