Jüri Mõis: devalveerimises kolli näha on rumalus

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Mõis.
Jüri Mõis. Foto: paparatso

Samal ajal kui enamik devalveerimist kardavad, näeb Hansapanga üks asutajaid Jüri Mõis devalveerimises hoopis tiibadega päästeinglit, kirjutab ajakiri Saldo.


Ajakirjale antud intervjuus tõdes Mõis, et valitsus on valinud kiire ülemineku eurole. Teine võimalik tee oleks devalveerimine, mis maailma majandusajaloos on tavalisem.

Me teame, et euro iseenesest ei lahenda probleeme, kuid samas loodame, et selle kasutuselevõtul on investoritele sedavõrd positiivne psühholoogiline mõju, et see riigi majanduse jälle jalule aitab, rääkis Mõis.

Devalveerimine oleks tema sõnul rohkem kindla peale minek ja oleks olnud kahtlemata majanduse huvides, ehkki survegrupid nagu Eesti pensionärid ja Euroopa Liit, on selle vastu.


«Passiivsele inimesele sobib kursi hoidmine, aktiivsele devalveerimine,» lausus Mõis. Tema sõnul arvavad enam-vähem kõik autoriteetsed majandusanalüütikud üle maailma, et Ida- Euroopa rahvusvaluutasid tuleks majanduse elavdamiseks devalveerida.

«Välisinvestoritest sõltub ju majandusareng ja välisinvestorid soovivad ühemõtteliselt Eesti krooni kursi alandamist,» lausus Mõis ajakirjale.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles