Kreenholm reageeris soomlaste kahtlusele kärmelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina töölised puuvilla korjamas.
Hiina töölised puuvilla korjamas. Foto: AFP / Scanpix

Kreenholmi juht Matti Haarajoki ütles Postimees.ee’le, et firma lõpetas Usbekistani puuvilla kasutamise seniks, kuni selgub, kas ettevõttesse jõudnud puuvilla korjati laste abiga.

Haarajoki sõnul ei teadnud ettevõte võimalikust lapstööjõu kasutamisest ning peatas pärast sellise teate saabumist puuvilla ostmise Usbekistanist.

Usbekistanis korjatud puuvill moodustab mehe sõnul umbes 8 protsenti Kreenholmis kasutatavast puuvillast.

Nädalavahetusel näitas Rootsi televisioon SVT dokumentaalfilmi Usbekistanist, kus on tavaline, et saagikorjamise ajaks katkestavad lapsed kooliskäimise ja osalevad puuvilla korjamises.

Soome firma Marimekko teatas eile, et katkestab Kreenholmi tehase puuvillasest riidest toodete ostmise, sest puuvill võidi korjata Usbekistanis laste abiga.

Haarajoki teatel üritavad Kreenholmi ja Marimekko juhid probleemile lahendust leida ning Kreenholm loodab hakata lähitulevikus taas Soome ettevõttele puuvillaseid tooteid müüma.

Kreenholmi juht ei soovinud täpsustada, kui palju Marimekko loobumine Kreenholmile maksma läheb, öeldes vaid, et Marimekko on Kreenholmi üks suuremaid kliente.

Müük Marimekkole moodustab Postimehe andmetel 14 protsenti Kreenholmi 900 miljoni kroonisest eksportkäibest.

Tagasi üles