Rahvusvaheline Valuutafond: kriis ei ole veel möödas

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) rahandus- ja finantskomitee ja Maailmapanga arengukomitee kohtumistel Türgis rõhutati, et kriis ei ole veel möödas ning raha- ja fiskaalpoliitika toetus mitmete suurriikide majandustes peab jätkuma.


Samaaegselt tuleb aga hakata planeerima erakordsete poliitikate lõpetamist, näiteks otsustada, millal ja kuidas vähendada riigi järsult kasvanud rolli finantssektori ettevõtetes, märgiti kohtumistel.



Tulevikku vaadates on põhiküsimusteks maailma majanduskasvu taastumine ning eelkõige arenenud riikides järsult kasvanud riigivõla koormusega toimetulek. Koosolekul oli arutlusel IMFi roll kriisijärgses maailmas ja finantssektori seire tugevdamine.



Eesti rahandusministri ja Eesti Panga presidendi kohtumistel IMFi juhtkonnaga tunnustati Eesti senist majanduspoliitikat globaalse majanduskriisi tingimustes.

«Rahvusvaheline Valuutafond avaldas toetust nii Eesti senisele majanduspoliitikale kui ka Eesti eesmärgile võtta euro kasutusele nii kiiresti kui võimalik. Valuutafond peab seda Eesti senise majanduspoliitika puhul reaalseks eesmärgiks ning toetab Eesti püüdlusi selle saavutamiseks,» ütles Eesti Panga president Andres Lipstok.

Rahandusminister Jürgen Ligi lisas, et Eestile on väga tähtis rahvusvaheliselt teadvustada, et mulje meie eelarvepoliitikast ja rahandusolukorrast on väga erinev muljest, mis tekib meie regiooni kajastavaid uudiseid jälgides. «Oluline sõnum, mida peame aegsasti levitama nii investoritele ja ka rahvusvahelistele finantsorganisatsioonidele, on see, et meie majandus stabiliseerub ja oleme täitmas Maastrichti kriteeriume,» rääkis Ligi.

Eesti delegatsioon kohtus ka reitinguagentuuride ja kommertspankade esindajatega, kellele tutvustati Eesti majanduse olukorda ja kinnitati nii Eesti majanduspoliitika kui ka finantssüsteemi usaldusväärsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles