Iivi Saar: Selver jäi Lätti paar aastat hiljaks

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iivi Saar.
Iivi Saar. Foto: Toomas Huik

A-Selver ASi tegevdirektor Iivi Saar nentis, et kui Selver oleks jõudnud avada oma kauplused Lätis aasta-paar varem, oleks võib-olla jõutud end turul rohkem tutvustada ja võita lojaalseid kliente.

«Praeguses turusituatsioonis osutus aga pingutus selle eesmärgini jõudmiseks meile ebamõistlikuks,» tõdes Iivi Saar.

«Läti ärikeskkond on hetkel sedavõrd ebastabiilne ja halb.»

«Tänane otsus ei tähenda veel, et me Läti turult lõplikult lahkume, kuid Selveri jaoks on tähtis, et me saame keskenduda oma koduturule, mis toimib hästi ja on kasumlik,» ütles ta.

«Selveril oli Lätis mitmeid tugevusi, kuid viimane aasta on Lätis kujunenud mitte ainult kaubanduses, vaid kogu ärisektoris ägedaks ja sageli kahjumit toovaks üksnes hinnast lähtuvaks konkurentsiks,» lisas A-Selver ASi ostu- ja tootmisdirektor Andres Heinver.

«Positiivse poole pealt tuleb märkida, et Selver eristus Lätis oma eestimaise kaubavaliku ja Selveri Köögi toodete poolest, mis leidsid ostjate hulgas hea vastuvõtu.»

«Läti tarbijatest väga suur osa on oludest sunnitult erakordselt hinnatundlikud.»

«Selveri jaoks osutus kvaliteedi arvelt hinnale orienteerumine, arvestades meie koduturu Eesti ootusi, mõttetuks,» järeldas Heinver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles