Kehra paberivabrik Horizon sai tellimuse Indoneesiast

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokkuleppe allkirjastasid Horizoni nõukogu liige Sonny Aswani (vasakul) ning PT Semen Padangi juhatuse esimees Irzal Endang.
Kokkuleppe allkirjastasid Horizoni nõukogu liige Sonny Aswani (vasakul) ning PT Semen Padangi juhatuse esimees Irzal Endang. Foto: Horizon

Eesti ainus pakendipaberi tootja Horizon Tselluloosi ja Paberi AS (Horizon) sai mahuka tellimuse suurelt Indoneesia riiklikult tsemenditootjalt 2010. aastal Indoneesiasse pakendipaberi tarnimiseks 30 miljoni krooni väärtuses.


Horizoni külastas Indoneesia ettevõtte tippjuhtkond, kes külastas iga-aastase visiidi raames Euroopa tunnustatud paberivabrikuid, et sõlmida lepinguid 2010. aastaks. Varem on PT Semen Padang hankinud pakendipaberit Austria, Rootsi, Venemaa ja teiste riikide tootjatelt.

Leping moodustab Horizoni pooleaastasest tootmismahust kümme protsenti ning tegu on esimese suuremahulise tehinguga Eesti ja Indoneesia ettevõtte vahel. Horizon loodab, et see on märgiks pikaajalise koostöö algusest Indoneesia klientidega.

«Meie eesmärk on saada PT Semen Padangi püsivaks ning eelistatud partneriks ning suurendada tarnemahtusid vastavalt nende kasvuplaanile, mis näeb ette 13 miljoni tonni tsemendi tootmist aastaks 2013, ütles Horizoni juhatuse liige Sunil Marwah.

Maailma krediidikriisist tulenenud nõudluse järsu languse tõttu nappis Horizonil 2008. aasta viimases ning 2009. aasta esimeses kvartalis tellimusi, kuid viimastel kuudel on ettevõte saavutanud stabiilsuse.

«Selle aasta viimaseks kvartaliks on meil tellimusi tootmisvõimsuse ulatuses. Mõistame, et nõudlus Euroopas püsib tagasihoidlikuna ning seetõttu otsime agressiivselt uusi turge. Horizoni pingutused on vilja kandnud - möödunud aasta lõpust oleme saanud jala maha sellistele kaugetel turgudel nagu Korea, Mehhiko, Kenya ja Austraalia, jätkates samas enam kui kümne aasta pikkust äri kauaaegsete klientidega üle 30 riigis,» lisas Marwah.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles