Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Piima tootmine on aastaga vähenenud

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Lüpsimasinad.
Lüpsimasinad. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Piimatootjad on kvoodiaasta esimese kuue kuuga tootnud 1500 tonni vähem piima kui eelmise aasta samal perioodil.

Kuue kuuga on piimatootjad täitnud 48,6 protsenti Eestile määratud piimakvoodist, tootes 314 000 tonni piima, teatas põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA).

Eestile selleks kvoodiaastaks määratud piimakvoot on pisut üle 646 000 tonni, sama suur oli kvoot ka möödunud kvoodiaastal. Toona müüsid Eesti piimatootjad piimatööstustele ja lõpptarbijaile 600 400 tonni piima, mis on 92,9 protsenti Eestile määratud kvoodist.

Piima tootmiskvoodid on Euroopa Liidu ühtse põllumajanduspoliitika meede, mille eesmärk on piirata piima ületootmist. Kvoodiaasta algab 1. aprillil ja lõpeb järgmise aasta 31. märtsil.

PRIA võtab piimakvoodi omanikelt 10. jaanuarini vastu kvoodi liigiti muutmise taotlusi. Kvoodiomanikud saavad esitada taotluse oma otseturustuskvoodi või selle osa tarnekvoodiks muutmiseks ja vastupidi.

Tagasi üles