Eesti Energia kaevandustes on tulemas koondamislaine

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivi kaevandamine.
Põlevkivi kaevandamine. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Vähenenud põlevkivinõudluse tõttu ütleb AS Eesti Energia Kaevandused lähikuudel töö üles ligikaudu 400 töötajale, teatab Põhjarannik.


Eesti Energia Kaevandused (EEK) juhatuse esimees Ilmar Jõgi ütles Põhjarannikule, et kui ettevõttes on hoitud osa töökohti nii-öelda varuks olukorraks, kus põlevkivinõudlus kasvab, siis ettevõtte nõukogu sellist olukorda enam ei aktsepteeri.

Ta tõi näiteks, et kui ettevõte on praeguste võimsuste juures võimeline tootma 16,5 miljonit tonni põlevkivi aastas, siis lähiaastatel pole ette näha, et seda ostetakse rohkem kui 14,5 miljonit tonni. «Enam-vähem proportsionaalselt sellega peaks vähenema ka töökohtade arv,» ütles Jõgi.

Kui praegu on kaevanduskontsernis ligikaudu 3200 töötajat, siis 12-protsendiline vähendamine tähendaks peaaegu 400 töökoha kaotamist.

Nõukogu, kuhu kuuluvad peamiselt Eesti Energia juhatuse liikmed, tegi septembri lõpus Jõgile korralduse asuda töökohti kokku tõmbama. Jõgi sõnul peab juhatus esitama töökohtade koomaletõmbamise kava oktoobri lõpus.

Ta ei osanud praegu öelda, kas koondamislaine käib ühtlaselt üle kõikidest üksustest või puudutab mõnda rohkem, küll aga tehakse koondamistega algust ettevõtte peamajast Jõhvis Jaama tänaval, kus 200 inimesest kaotab töö 49.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles