Kohus kuulutas välja Indrek Pertelsoni pankroti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Pertelson.
Indrek Pertelson. Foto: Toomas Huik.

Harju maakohus kuulutas täna välja füüsilisest isikust Indrek Pertelsoni (38) pankroti.


Kohtu teatel määrati Pertelsoni pankrotihalduriks Urmas Tross ning esimene võlausaldajate üldkoosolek toimub 26. oktoobril 2009.

Võlausaldajad on kohustatud hiljemalt kahe kuu jooksul, arvates pankrotiteate ametlikes teadaannetes ilmumisest, teatama nõudeavaldusega haldurile kõigist oma nõuetest Indrek Pertelsoni vastu, sõltumata nende tekkimise alusest ja nõude tähtajast.

Avalduse Indrek Pertelsoni pankroti väljakuulutamiseks esitasid AS Domina Management ja OÜ HHL. Kohus algatas füüsilisest isiku Indrek Pertelsoni pankrotimenetluse 20. juulil 2009 ja nimetas ajutiseks pankrotihalduriks Urmas Trossi.

Kohtu teatel ei vaielnud Pertelson võlausaldaja nõuetele vastu, tasus osaliselt võlgnevused ning otsis võimalusi ja soovis sõlmida kompromissi.

Kohus leidis, et Pertelson on maksejõuetu, kuna ta ei suuda rahuldada võlausaldajate nõudeid ja see suutmatus ei ole tema majanduslikust olukorrast tulenevalt ajutise iseloomuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles