Mööblitootmises läheb vähehaaval paremaks

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Konjunktuuriinstituudi tööstusbaromeeter näitab, et olukord Eesti mööblitööstuses on küll halb, kuid parem kui kolm kuud tagasi.


Tellimuste portfell mööblitööstuses oli III kvartalis küll tavalisest madalamal tasemel, kuid vähemal määral kui II kvartalis. Sama kehtib ka välisturu nõudluse kohta: iga neljas tootja suutis suurendada ekspordimahtu.

Esmakordselt on tekkinud ettevõtjad ( septembris 29 protsenti), kelle toodangu maht viimase kolme kuu jooksul suurenes, juunis selliseid veel polnud. 28 protsendil jäi tootmine samaks ja 43 protsendil vähenes.

Kõigi tootjate arvates oli ainsaks tootmismahu kasvu takistavaks teguriks ebapiisav nõudlus. Liigsed valmistoodngu varud ületasid eelmise 12 kuu keskmise taseme.

Ettevõtjate hinnangul pole järgneval kolmel kuul tootmismahu muutust oodata, samaks jäävad ka hinnad. Töötajate arv väheneb 43 protsendil ettevõtetest, ülejäänutel see ei muutu.

Mõnevõrra parem olukord kajastub ka kindlustunde indikaatoris, mis on -33 ehk 10 punkti kõrgem kui juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles