ÜRO: Venemaa vajab immigrante

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Kremlile.
Vaade Kremlile. Foto: Igor Taro / SL Õhtuleht.

Vastavalt ÜRO raportile peaks Venemaa üle vaatama oma immigratsioonipoliitika, et vähendada tööjõupuudust ja aidata kaasa majandusele, mida pärsib kestev demograafiline kriis.

Raporti kohaselt tuleks Venemaal viia läbi vajalikud reformid, et tagada põhiõigused ja juurdepääs teenustele miljonite sisserännanute jaoks, kes töötavad ehituses ja muudes valdkondades, vahendab Associated Press.

Migrantidest töölistele saab Venemaal sageli osaks diskrimineerimine, ekspluateerimine ja vahel isegi vägivald.

Endistest liiduvabariikidest tulnud tööinimesed mängivad olulist rolli nii Venemaa enda kui ka oma päritoluriikide majandusest, leidis raport.

Näiteks moodustab Tadžikistani võõrsil - peamiselt Venemaal - töötavate kodanike poolt koju saadetud raha 45 protsenti riigi SKTst.

Venemaa rahvaarv on alates 1993. aastast miljonitele sisserännanutele vaatamata langenud 6,6 miljoni inimese võrra ning ÜRO mulluse raporti järgi kaotab riik aastaks 2025 veel 11 miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles