Euroopa Liit: meie kannatus Läti suhtes hakkab katkema

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi rahandusminister Anders Borg
Rootsi rahandusminister Anders Borg Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu eesistujamaa Rootsi rahandusministri Anders Borgi eilne meeldetuletus, et Läti peab oma kohustused täitma ning järgmise aasta eelarvekulusid 500 miljoni lati võrra kärpima annab tunnistust sellest, et rahvusvaheliste laenuandjate kannatus hakkab katkema.


«Nad on võtnud väga tõsised poliitilised kohustused ajada väga vastutustundlikku eelarvepoliitikat,» vahendas Reuters Borgi eile Istanbulis Rahvusvahelise Valuutafondi aastakoosolekul öeldut.

«Järgmise aasta eelarve peab olema vastutustundlik. Rahvusvaheliste partnerite kannatusel Läti suhtes on piirid. Neil tuleb käituda väga, väga vastutustundlikult,» lausus Borg.

Läti valitsus kogunes laupäeval erakorralisel koosolekul. Peaminister Valdis Dombrovskis lausus LETA-le, et järgmise aasta eelarvekulusid vähendatakse 225 miljoni lati võrra. Lisaks peaks 100 miljonit latti eelarvesse tooma maksupoliitilised muudatused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles