Taaskasutajad taas võistlustules

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutatud rehvid.
Kasutatud rehvid. Foto: Priit Simson

Tänasest saavad kõik Eesti ettevõtted, organisatsioonid ja omavalitsused juba kaheksandat korda kandideerida aasta parimaks taaskasutajaks.

Auhinna eesmärk on väärtustada keskkonnasäästlikku jäätmekäitlust, valikkogumist ning maksimaalset taaskasutamist, ütles auhinna asutaja, jäätmekäitlusfirma Rang-Sells juhatuse esimees Rein Leipalu.

Aasta taaskasutaja auhinnale kandideerimise üheks kriteeriumiks on taaskasutusmäära suurus ehk organisatsiooni poolt aasta jooksul tekitatud jäätmekogusest taaskasutusse suunatud jäätmete osakaal.

Samuti on oluline organisatsiooni panus jäätmete taaskasutuse soodustamiseks - töötajate koolitus, teavitustegevus, motiveerimine maksimaalse koguse jäätmete suunamiseks taaskasutusse.

Möödunud aastal pälvisid taaskasutaja auhinna Powerwave Technologies Estonia, Rakvere Lihakombinaat ja Salvest, tunnustust leidsid ka Catwees, Ecoprint ja Favor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles