Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Ratastoolis Villu Urban mõõdab Viljandis kaldteid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Villu Urban ratastooliga Viljandi lossivaremetes
Villu Urban ratastooliga Viljandi lossivaremetes Foto: Lauri Alver / Sakala

Alates maikuust on kohaliku ratastooliklubi liige Villu Urban kaardistanud liikumispuudega inimeste võimalusi pääseda Viljandis avalikesse hoonetesse.

Kuigi töö pole veel lõppenud, on suur osa Urbani talletatud infost kättesaadav veebilehel http://liikumisvabadus.invainfo.ee, kirjutab Sakala.

Villu Urbani sõnul kuuluvad vaadeldavate objektide alla kõikvõimalikud ühiskondlikud hooned: kaubandusettevõtted, meditsiiniasutused, majutus- ja toitlustuskohad ning kultuuri-, turismi- ja transpordiobjektid.

«Panen eraldi kirja kõik sissepääsud ning mõõdan ära kaldteede pikkuse ja kaldeprotsendi. Vaatan, kas on olemas käsipuud. Mõõdan ära äärekivi kõrguse, et oleks teada, kas autost pääseb kohe kaldtee juurde või peab ringi minema. Samuti tähendan üles astmed. Kui on üks aste, panen kirja selle kõrguse, kui neid on rohkem, siis astmete arvu,» ütles Urban Sakalale

Kaardistamistöö käigus märgib Urban ära ka uksepaku kõrguse, ukse laiuse, ukse ja selle avanemise tüübi, invaparkimiskohad ja nende kauguse uksest ning lifti olemasolu ja selle sordi.

Augusti lõpuks oli kaardistatud ligikaudu 75 protsenti objektidest. Praegu leiab veebist infot 141 objekti kohta. Töö peaks Villu Urbani sõnul valmis saama septembris.

«Niisugune teave pole mõeldud ainult kitsale invaseltskonnale. Ka näiteks lapsevankriga liikujail on ju hea teada, kuhu pääseb ligi ja kuhu mitte. Mida laiemalt seda lehekülge teatakse, seda parem,» ütles Urban

Info on võrguküljel eesti, inglise ja soome keeles ning Urban soovib selle juurde suunava lingi panemist turismiinfokeskuse avaleheküljele, et ka turistid selle vajaduse korral üles leiaksid.

Tagasi üles