TNS Emor: sõdimine ühtlustas Prisma ja Säästumarketi hinnad

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toodete keskmise hinnataseme dünaamika Tallinnas.
Toodete keskmise hinnataseme dünaamika Tallinnas. Illustratsioon: TNS Emor

Septembri teises pooles toimunud TNS Emori igapäevakaupade hinnaseire tulemused näitavad, et Prisma ja Säästumarketi hinnasõja tulemustena on nende kaupluste hinnatase ühtlustunud.

Ligikaudu 535-kroonise ostukorvi korral jääb Prisma ja Säästumarketi hinnaerinevus alla viie sendi.

Teistes seires osalenud kauplustes muutusid hinnaerinevused aga varasemaga võrreldes suuremaks. Küllaltki suured on hindade erinevused juustu- ja lihatoodete puhul, kus näiteks Rakvere Pereviinerite kilohind erineb soodsaimas ja kalleimas ostukohas viis krooni ja koduse hakkliha kilohind koguni 15 krooni.

Toodete keskmised hinnad on võrreldes aasta algusega langenud pea kõikides tooterühmades. Kõige enam, üle 30 protsendi on võrreldes jaanuarikuuga langenud piima ja hapukoore hind. Vähem on muutunud kuivainete ja maiustuste hind.

TNS Emor fikseeris hinnad 23. septembril Tallinnas Laagna Säästumarketis, Mustamäe tee Maximas, Rocca al Mare Prismas, Norde Centrumi Rimis ja Järve Selveris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles