LHV Pank: Eesti majanduskeskkond näitab stabiliseerumise märke

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Lennart Rikk

LHV Panga poolt avaldatud Balti aktsiaturgude ja Eesti makromajanduse ülevaate alusel saab Eesti majanduse veduriks olema eksporditegevus, mis kajastab globaalse majandusruumi paranemist teisel poolaastal.

Sisenõudlus jääb samas aasta teises pooles ikka nõrgaks, vahendas panga pressiesindaja.

«Majandustsükkel on uue tõusu eelfaasis, kuid aktsiaturud on rutanud ette ning arvestavad hindadesse juba korralikku taastumist. Investorid – nii kohalikud kui välismaised – on hakanud turule sisenema ning on valmis uuesti riske võtma. Investorite meeleolu on ülimalt positiivne ning tõus on hõlmanud kogu turgu. Ka majandususaldusindeks ning tarbijate kindlustunde indikaatorid on viimastel kuudel tõusnud ning on märgata ekspordi kasvu võrreldes aasta algusega. Prognoositavalt saabki majanduse veduriks olema eksporditegevus, mis kajastab globaalse majandusruumi paranemist teisel poolaastal,» ütles LHV Panga analüütik Kristo Oidermaa.

Sisenõudlus jääb LHV Panga hinnangul samas aasta teises pooles endiselt nõrgaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles