Eesti ja Venemaa valmistavad ette uut piiripunktide lepet

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiripunkt Narvas.
Piiripunkt Narvas. Foto: Küllike Rooväli.

Eile ja täna kohtusid Tallinnas Eesti ja Venemaa delegatsioonid, et pidada läbirääkimisi Eesti-Vene piiripunktide kokkuleppe üle.

Läbirääkimiste esimese vooru tulemusena allkirjastati täna kohtumise protokoll, vahendas siseministeeriumi pressiesindaja.

Olemasolev Eesti-Vene piiripunktide leping vajab muutmist, sest Eesti on vahepeal liitunud Schengeni õigusruumiga.

«Schengeni kontekstis saab rääkida piiripunktidest, mille kaudu saavad piiri ületada kõik isikud võrdsetel tingimustel. Kehtiva lepingu kohaselt sellist võimalust kõikides Eesti-Vene piiripunktides hetkel ei ole,» ütles siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koort. «Seetõttu peame oluliseks selles osas kokkuleppe saavutamist idanaabriga, et tõhustada riikide vahelist koostööd piiriületusküsimustes,» täpsustas Koort.

Piiripunktide protokolli allkirjastamise tulemusena lepiti sealhulgas kokku, et läbirääkimiste teine voor, kus tulevad arutamisele lahtiseks jäänud küsimused, toimub 2010. aasta esimese kvartali jooksul Venemaal.

Kohtumisel leidis samuti äramärkimist Narva silla ehitamise teema ning piirijärjekordade problemaatika.

Eesti delegatsiooni juhtis siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koort ning Vene Föderatsiooni poolt riigipiiri arendamise riikliku agentuuri osakonna juhataja Elena Kitova. Kohtumisel osales samuti Vene Föderatsiooni suursaadik Eesti Vabariigis Nikolai Uspenski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles