Londoni olümpia kutsub Eesti ettevõtjaid äri tegema

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti Beneluxi maade kaubanduse ja investeeringute regionaaldirektor Peter Cook täna Tallinnas.
Briti Beneluxi maade kaubanduse ja investeeringute regionaaldirektor Peter Cook täna Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

London 2012 korralduskomitee on Eesti ettevõtjaid kutsunud osalema allhankijate ja tarnijatena kõigis olümpiaküla ehitamise ja mängude korraldusega seotud töölõikudes ning  avanud kontaktide loomiseks veebilehe competefor.com.

Suurbritannia riikliku organisatsiooni esindaja Peter Cooki sõnul ootaksid nad kindlasti Eesti panust digitaalallkirjade kasutuselevõtu valdkonnas, aga ka ehituses, toitlustuses ja tõlketeenuste alal, samuti ootavad praegu disainimist näiteks olümpiamedalid.

«Londoni olümpiamängud pakuvad Eesti ettevõtjatele võimalusi Ühendkuningriigis äripartnereid leida ning jätkata seal tegevust ka edaspidi,» ütles Peter Cook täna Tallinnas.

«Kõige tähtsam on oma ettevõtet, samuti pakutavat toodet või teenust meie portaalis põhjalikult kirjeldada ja olla ise aktiivne kohaliku koostööpartneri leidmisel.»

«Teie firma ei pruugi olla suur, kuid siin ongi vaja näha võimalust laieneda ja koostööd teha, kusjuures kõige tähtsam faktor on ikka pakutud kvaliteet,» selgitas ta.

Cooki sõnul on Eestist olümpiamängudele registreerinud alles 10-15 ettevõtet, mida on vähem kui Lätist ja Leedust.

«Kuigi registreeruda saab kuni mängude alguseni, saab paremaid pakkumisi loomulikult alguse poole,» selgitas ta.

Lisaks koduleheküljele aitavad kontaktidega ka Eestis Inglise saatkonna juures tegutseva UK Trade & Investmenti konsultandid.

EOK spordidirektori Martti Raju sõnul on nii põhjalik ja süstemaatiline välisriikide ettevõtjate kutsumine mängude korralduses osalema esmakordne.

«Konkreetne ja kõiki töövaldkondi kattev koduleht on midagi täiesti uut,» ütles Martti Raju.

«Olümpiaküla kujutab endast oma 17 000 elanikuga väikest linna, mis praktiliselt nullist üles ehitatakse, millele lisandub toitlustus, transport ja kõik muu.»

«Ehitatakse palju uusi teid ja laiendatakse olemasolevaid, erinevaid töid on tõesti palju,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles