Veel 14 Eesti elu parandavat projekti said toetust

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norral on oma osa meie toetamisel.
Norral on oma osa meie toetamisel. Foto: Liis Treimann

EAS rahastab Norra ja Euroopa majanduspiirkonna regionaalarengu toetusprogrammist veel 14 kohalikku elu parandavat projekti, kuna seni esitatud projektid on vahepeal odavnenud ja raha jäi üle.

«Oluliseks teemaks esitatud taotlustes oli omavalitsuste ühinemine ja mitme omavalitsuse koostöö,» ütles EASi ettevõtluskeskkonna divisjoni direktor Monica Hankov.

«Näiteks analüüsitakse toetuse abil Valga piirkonna omavalitsuste ühinemist ja koostatakse piirkonna ühine strateegia.»

«Põltsamaal otsitakse võimalusi pakkuda ühiselt paremaid avalikke teenuseid naaberomavalitsustes, kes asuvad kolmes eri maakonnas - tegu on Eesti senises praktikas koostöö arendamisega olulises mastaabis,» märkis Hankov.

Lisaks said toetust mitmed MTÜd, näiteks omavalitsuste haldussuutlikkuse tõstmiseks keskkonnaotsuste tegemisel, noorte ja puuetega inimeste konkurentsivõime parandamiseks, vanausuliste külastuskeskuse arendamiseks.

Norra ja Euroopa majanduspiirkonna programmi eesmärkideks on tugevdada avaliku sektori haldusvõimekust ning arendada piirkondlikku koostööd ja majanduskeskkonda.

Programmi eelarve aastatel 2008-2011 oli 68,3 miljonit krooni, mis jagati kokku 56 projekti vahel.

Toetust said taotleda kõik Eesti omavalitsused, omavalitsusliidud, maavalitsused ning mittetulundusühingud ja sihtasutused.

Minimaalne toetus projekti kohta oli 100 000, maksimaalne 3,1 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles