Miljardär Deripaska ei mahtunud tänavusse Vene äriliidrite pingeritta

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Deripaska
Oleg Deripaska Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ajalehe Kommersant iga-aastasest äriliidrite nimekirjast kukkus tänavu välja alumiiniumikuningas Oleg Deripaska.


Kommersant

paneb igal aastal koos Venemaa mänedžeride liiduga pingeritta 1000 parimat ärimeest.

Reitingutabeli koostamisel läheb arvesse 18 erineva tööstusharus tegutsevad ärijuhid. Eraldi pingerida on äriliidrite jaoks, kuhu eelmisel aastal paigutati 20 nime. Nende hulgas näiteks Lukoili president Vagit Alekperov, Rosnefti president Sergei Bogdantšikov, Renova Groupi esimees Viktor Vekselberg, Sberbanki juht German Gref, Gazpromi juhatuse esimees Aleksei Miller, Venemaa Raudteede juht Vladimir Jakunin ja paljud teised.

2009. aasta äriliidrite ebetabelisse ei mahtunud holdingfirma Basic element juht ja Rusali omanik Oleg Deripaska, kuna ettevõtted võlgnevad koostööpartneritele 20 miljardit dollarit.

Tõenäoliselt samal põhjusel ei mahtunud metallurgiatöösturite pingeritta Rusali endine peadirektor Aleksandr Bulõgin, kes 2007. ja 2008. aastal oli kõnealuse tööstusharu parim mänedžer.

Kommertspankade vallas on parimaks ärijuhiks VTB24 juht Mihhail Zadornov. Kütusefirmade osas on parim firma Gazprom Neft peadirektor Aleksandr Djukov. Transpordi sektori parim on Transaero peadirektor Olga Plešakova.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles