Ligi: Telekomi aktsiate müük aitab Eestit eurole lähemale

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Peeter Langovits

Eesti Telekomi aktsiate müük aitab Eestit eurole lähemale, usub rahandusminister Jürgen Ligi.

Kui aktsiate müük eelarve positsiooni ei paranda, siis dividendituluga on seda võimalik teha, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Esiteks ei ole dividend ühekordne tulu, vaid dividend on pidev tulu, ja teiseks kriisiaegadel otsitaksegi selliseid tulusid, mida tingimata ei pea võtma, aga saab võtta. Seda teevad kõik riigid, teised on teinud seda rohkem laenuga, kuid meie oleme olnud laenuga ettevaatlikud, sest see ei ole otseselt tulu, vaid kulu,» rääkis Ligi.

Valitsussektori eelarve puudujääk peab olema väiksem kui 3 protsenti sisemajanduse kogutoodangust (SKT) ka siis, kui Eesti eurole üle läheb.

«Meil on see kolme protsendi piires püsimine tulevikus kindlasti jõukohane,» arvas Ligi. «Me oleme kindlasti selle kriisi võrra palju targemad, et esimesel võimalusel tuleb hakata reserve täiendama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles