Ansip: müüsime kuldmune muneva kana õige hinnaga

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldmuna.
Kuldmuna. Foto: SCANPIX

Nii peaminister Andrus Ansip kui rahandusminister Jürgen Ligi tõrjusid tänasel valitsuse pressikonverentsil süüdistusi, justkui oleks valitsus Eesti Telekomi osalusest võimalikke tulevikus makstavaid dividende arvestades liiga odavalt loobutud.


Vastuseks opositsiooniparteide süüdistusele, et Eesti Telekomi osaluse näol müüs valitsus kuldmune muneva kana, ütles Ligi, et küsimus on, mida see munemine ajas maksab.

Riigi kriteerium otsuse langetamisel on tema sõnul eelarve ja maksutulud. Nende kriteeriumide kohta on saadud ekspertide hinnang. «Kuigi see hinnang on lepingu järgi konfidentsiaalne, saate ise teha järelduse, et me ei oleks läinud müüma, kui oleksime saanud teistsuguse soovituse,» lausus Ligi, kelle sõnutsi on süüdistused lihtsameelne majanduskauge hinnang.

Peaminister Ansip märkis, et müüakse nii rasvaseid hanesid, lüpsvaid lehmi kui munevaid kanu. «Müüsime selle õige ja õiglase hinna eest,» kinnitas Ansip. «Arvestades nende lüpsmise ja munemise võimet,» täiendas Ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles