Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Linnaametnik Ain Valdmann eitab korruptsioonihõngulisi ärisidemeid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Ain Valdmann
Ain Valdmann Foto: Liis Treimann

Kuigi ajaleht Äripäev uuris vihjet, et Tallinna kommunaalameti juht Ain Valdmann on kogu aeg olnud varjatult omanik sõber Heikki Anipaile kuuluvas ASis Teho, mis on saanud kommunaalametilt viimase viie aasta jooksul 180 miljoni krooni eest tänavapuhastustöid, eitavad asjaosalised ise sidemeid.

Selgub, et Valdmann on olnud kaasomanik ühes Teho (endine Vare) tütarfirmas, aga ta ise eitab seda, samuti eitab alguses seda Teho omanik Heikki Anipai, kirjutab Äripäev.

Valdmann oli aga Teho (toonase Vare) tütarfirma, ASi Vare Vara teine omanik. Firma asutati 1992 ja likvideeriti 1999. Äriregistris firma kohta mingit jälge pole, kuid asutamisdokumendid asuvad Harju maavalitsuse arhiivis. Ametlike paberite järgi Ain Valdmannil omanikustaatus Tehos puudub. Teho ehk endise Vare omanikud on algusest peale elukaaslased Heikki Anipai ja Ghita Aarma, naisel on mõnevõrra väiksem osalus.

Esitatud faktide kohta vastas Valdmann ajalehele, et neid on moonutatud.

«Tahan ühemõtteliselt kinnitada, et ma ei ole ASi Teho osanik ei otse, kaude ega variisikuna. Ja valetanud ma ei ole. 15 aastat tagasi võisin küll osaleda mõne ettevõtte asutamiskoosolekul, kuid osanikku ei ole minust saanud,» rõhutas Valdmann.

Tagasi üles