Samost: Eesti Telekomi müük oli nutikas

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anvar Samost
Anvar Samost Foto: Peeter Langovits

Ajakirjanik Anvar Samosti arvates tuleb hinnata rahandusministeeriumi leidlikkust Eesti Telekomi müümisel TeliaSonerale, millega suudeti realiseerida skeem, mis puudutab dividendi tulumaksust saadava tulu osavat ärakasutamist, teatas

ERR Uudised

.

«Rõhutan, et rahandusministeerium on selgelt mõelnud Maastrichti eelarvekriteeriumi täitmisele ja see skeem on silmapaistvalt nutikas olnud. Kui seda tehingut poleks sellisel kujul praegu tehtud, siis tuleks mõelda, et rahandusministeerium ka ise väga ei usu eelarvekriteeriumi täitmist sel aastal,» ütles Samost «Aktuaalsele kaamerale».

«Nii palju on pingutatud ja mõeldud ning selline struktuur välja mõeldud - see annab lootust, et rahandusministeeriumis on päris palju inimesi, kes usuvad, et eurokriteeriumide täitmine on võimalik,» lisas ta.

Rääkides ülejäänud riigiettevõtete võimalikust müügist, ütles Samost, et nende puhul on riigil vabad käed. «Eesti Telekomi müük polnud riigi poolt initsieeritud ja Eestil oli valida, kas minna kaasa või mitte,» rääkis Samost. «Ülejäänud riigiettevõtete müügi puhul on riigi valida, kas ta seda teeb või millal teeb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles