USA maksupetturid jooksevad amnestiale tormi

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus taktika võib dollareid USAsse tagasi tuua.
Uus taktika võib dollareid USAsse tagasi tuua. Foto: Corbis/Scanpix

Rohkem kui 3000 maksudega patustanud ameeriklast on ennast üles andnud, haarates kinni võimalusest mitte vangi minna ja oma südametunnistus puhtaks saada.

Ameerika valitsuse märtsis algatatud programm, mis lubab end ise üles andnud maksupetturitele lisaks vabadusele uue peibutusena ka väiksemaid trahve, on osutunud üle ootuste populaarseks, kirjutab

Associated Press

.

USA maksuameti amnestiaprogramm käivitati toetamaks valitsuse suurejoonelist plaani võtta vahele oma sissetulekuid välismaa pankades varjavad kodanikud, näitena millest andis suur Šveitsi pank augustis USA-le välja üksikasjad 4450 kahtlase ameeriklastele kuuluva pangaarve kohta.

Siiamaani vabastati end ise üles andnud maksupetturid Ameerikas küll vanglakaristusest, kuid trahvisumma võis ületada varjatud kontole paigutatud summa, mistõttu reageeris programmile alla 100 inimese aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles