Hooldekodud tunnevad majandussurutise mõju

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooldekodu. Pilt on illustreeriv.
Hooldekodu. Pilt on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vanurite hooldekodud tunnevad majandussurutise mõju kas või selle läbi, et kõik ei jaksa enam oma lähedaste hooldamise eest maksta.


Maakondades on vanurite hooldamine lahendatud erinevalt. Kui kõik Järvamaal hooldust vajavad vanurid on koondatud Koeru, siis Raplamaal on peaaegu igas vallas oma väike hooldekodu, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Käru hooldusravi keskuse juhataja Anne-Ly Reede ütles, et majanduslangus hooldekodu mõjutanud pole, sest kõik 35 voodikohta on täis ja tahtjaid oleks veelgi. Voodikoht maksab seal 8000 krooni kuus.

200-kohaline Koeru hooldekeskus hakkas majandussurutise mõjusid tunnetama kevadel. Siis vähenes oluliselt eraisikutest lepingupartnerite arv.

Koeru hooldekeskuse juhatuse esimehe Rünno Lassi sõnul on suurenenud kohalike omavalitsuste poolt sõlmitud lepingute maht ning 2009. Aasta esimese üheksa kuuga on Koeru hooldekeskuses lõpetatud nelja isiku hooldamisleping seoses sellega, et nende omaksed on jäänud töötuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles