Jüri Pihel: Viasat valetab klientidele

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Piheli sõnul peab Viasat tarbijate eksitamise lõpetama.
Jüri Piheli sõnul peab Viasat tarbijate eksitamise lõpetama. Foto: Toomas Huik.

Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juhi Jüri Piheli sõnul valetab digi-TV operaator Viasat oma reklaamides tarbijatele, et järgmise aasta suvest pole võimalik enam tavalise antenniga telepilti näha.


Piheli sõnul jõudis mõni aeg tagasi nn digilevikomisjonini info Viasati võimalikust eksitavast reklaamist. Läinud nädalal arutati teemat ka komisjoni istungil.

Koosolekul tõdeti, et Viasati reklaamikampaania eksitab tarbijaid oluliselt, väites otsesõnu ja konteksti kaudu, nagu tuleks digitelevisiooni vaatamiseks tarbijail olemasolev teleantenn välja vahetada.

«Sellega valetatakse jõhkralt tarbijatele näkku,» ütles Pihel E24'le.

Tema sõnul kutsub reklaam pärast esmast eksitavat väidet vahetama praegust tehnikat «parema ja korralikuma» vastu ning demonstreerib satelliidiantenni, väites satelliidiantenni paremust tavaantenni ees.

 «Selline võrdlus on ebaõige ja kohatu. Tavaantenn ja satelliidiantenn on erineva otstarbega seadmed ja neid ei saa omavahel paremuse või korralikkuse alusel võrrelda.»

Ka komisjoni liikme Andres Jõesaare sõnul on oluline, et elanikkonda informeeritakse digi-TV teemadel korrektselt. Tema sõnul Viasat oma reklaamidega seda aga ei tee.

Teadupärast näeb pärast digitelevisioonile üleminekut telepilti ka tavalise antenniga, küll peavad tarbijad muretsema endale digiboksi.

Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski sõnul laekus ametile Viasati ebatäpse reklaami kohta ka avaldus ning see võeti menetlusse.

Tema kinnitusel on Viasati esindajaga ka kohtutud ning ettevõte on andnud lubaduse, et kümne päevaga eksitavad reklaamid kaovad. Seejuures on just tänane kuupäev (21. september) viimane päev lubaduse täitmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles