Telia Sonera alustas pakkumist ka TEO LT aktsiatele Leedus

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Telia Sonera alustas ametlikult 515 miljoni liti (2,3 miljardi krooni) suuruse pakkumisega Leedu telekommunikatsiooniettevõtte TEO LT aktsiatele.

TeliaSonera omanduses on praegu ligi 61 protsenti TEO LT aktsiatest ning eile algas pakkumine TEO LT kõigile ülejäänud aktsiatele, teatas ettevõte.

«Pakkumine lähtub Telia Sonera strateegiast suurendada osalust keskse tähtsusega ettevõtetes,» ütles Telia Sonera täidesaatev asepresident ning finantsdirektor Per-Arne Blomquist.

Telia Sonera pakub TEO LT iga aktsia eest 1,83 Leedu litti (8,29 Eesti krooni), pakkumise kogumaht on seega 515 miljonit litti (2,3 miljardit krooni).

«Pakume 30,7-protsendilist preemiat võrreldes börsi sulgemishinnaga 21. augustil ehk päevaga enne pakkumisest teatamist, ning enam kui 50-protsendilist preemiat võrreldes eelnenud 180 päeva mahuga kaalutud keskmise hinnaga,» täpsustas Per-Arne Blomquist.

«Pakkumishind on lõplik ning tingimused pakkumisperioodi vältel ei muutu,» lisas ta.

Pakkumisperiood algas 17. septembril ning Eesti investorid, kes soovivad pakkumise vastu võtta, peavad müügiorderi edastama 9. oktoobriks 2009 oma väärtpaberikonto halduri kaudu.

Telia Sonera võtab vastu kõik nimetatud kuupäevaks laekuvad müügiorderid, sest pakkumine ei ole tingimuslik ning pakkuja ei ole seadnud aktsiate arvu omandamise alampiiri.

Raha laekub aktsiad müünud investorite kontole 14. oktoobril 2009.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles