ETV edastab digieetris digitaalpilti

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Alates neljapäevast levib Eesti Televisiooni programm õhu kaudu digitaaledastusena ning on nähtav kõigile ZUUMtv klientidele.

ETV levib digieetris tasuta, mis tähendab, et seda näevad kõik digiboksi soetanud kliendid.  

Kui seni oli ETV koos teiste eesti kanalitega ZUUMtv klientidele nähtav analoogedastusena, siis alates eilsest liikus kanal ka digitaalplatvormile. Vaatajale tähendab see paremat pildikvaliteeti ning elektroonilise telekava kasutamise võimalust.

ZUUMtv juhi Ott Alemaa sõnul on ETV esimene kohalik telekanal, mis platvormiga liitus. «Loodame, et jää on murdumas ja ka kohalikud kanalid on õige pea ZUUMboxi omanikele nähtavad digitaaledastusena,» lisas Alemaa.

Euroopa Komisjoni soovitusel läheb kogu Euroopa Liit aastaks 2012 üle digitaallevile.

TV juhatuse esimehe Ainar Ruussaare sõnul ei too see kaasa mitte ainult paremat pildi-ja helikvaliteedi, vaid tulevikus ka võimaluse koostada endale ise teleprogramm ning kasutada interaktiivseid lisasid, valida saadetele tiitreid, vaadata mitut saadet korraga ja suhelda saatejuhtidega.

Digitaalplatvormile üleminek annab võimaluse avada lähiaastatel teine ETV kanal, mis tähendab eestikeelsete saadete mahu kahekordistumist ning suuremat valikuvõimalust vaatajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles