Eestisse voolab 3 korda vähem raha

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Eesti Arengufondi juhatuse esimees Ott Pärna ütles täna riigikogu ees fondi tegevusaruannet tutvustades, et Eestisse voolab praegu kolm korda vähem raha kui buumiaastatel.


Pärna sõnul on kiire majanduskasvu aastatel siia laekunud 90 miljardist kroonist saanud tänaseks vaid 30 miljardit krooni.

Sestap on Pärna sõnul oluline, et Eesti majandus leiaks uue hingamise. Ühe võimalusena olukorra parandamiseks nimetas arengufondi juht aktiivsemat tööd välisinvesteeringute leidmise nimel.

Tema sõnul töötavad kõik edumeelsed riigid selle nimel, et meelitada endale välisinvesteeringuid ning ka Eesti peaks selle pärast rohkem pingutama.

Seepärast ei peaks arengufondi juht paljuks ka seda, kui Eestis tegeleks terve meeskond inimesi selle nimel, et riiki välisraha meelitada.

Pärna hinnangul vajaks taoline meeskond võimalikult kõrgelt tasemelt koordineerimist, mistõttu võiks see olla valitsuse pädevuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles