OECD ennustab noortele raskeid aegu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutu.
Kodutu. Foto: Caro / Scanpix

Majanduskoostöö ja arengu organisatsioon OECD värskelt avaldatud raport «Employment Outlook 2009» ennustab noortele tööturul raskeid aegu.

Võrreldes vanemate, 25-54-aastastega oli töötus Euroopa noorte seas mullu kolm korda kõrgem ja järgmine aasta tõotab tulla keerulisem. Siis kasvab töötus alla 25-aastaste seas teiste vanuserühmadega võrreldes veelgi kiiremini, vahendas

Norra E24

.

OECD liikmesriikidest on noortel kõige raskem tööd leida Hispaanias, Itaalias ja Rootsis. Praegu on seal tööta iga neljas-viies noor.

Kui majandus tõuseb või langeb, toimuvad kõige kiiremad muutused just selle eagrupi hõivatuses, 25-54-aastasteni jõuavad mõjud kaks korda hiljem. OECD selgituse järgi ei ole noorte vallandamine tööandjale niivõrd valulik – kaotus kompetentsi osas on oluliselt väiksem kui staažikatest töötajatest loobudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles