Valitsus arutas kolm tundi eelarvet, tulemust pole

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsuse nõupidamiste ruum Stenbocki majas.
Valitsuse nõupidamiste ruum Stenbocki majas. Foto: Peeter Langovits

Valitsus lõpetas keskpäeval hommikul alanud tuleva aasta eelarve arutelu, kokkuleppeid ei sündinud.


Rahandusminister Jürgen Ligi andis ministreile ülevaate eelarveläbirääkimistest. Kabinet sai ülevaate iga ministeeriumi eelarvemuredest.

2010. aasta eelarve projekt tuleb valitsusel riigikogule saata tuleval neljapäeval, ministrite rahasoovid on aga 4,7 miljardit krooni riigi võimalustest suuremad.

Sotsiaalministeeriumil on puudu enam kui kolm miljardit krooni, põllumajandusministeeriumil pool miljardit, haridusministeerium nõuab 300 miljoni krooni võrra väiksemat kärbet. Samasse rivvi võiks panna kõik ministeeriumid.

Valitsus koguneb eelarvet arutama taas reedel kinnisele kabinetiistungile, siis on oodata otsuseid, sest n-ö õhus olevate summade katteks tuleb leida lisaraha või teha ikkagi kärped vastava valdkonna ministri vastuseisust hoolimata.

Rahandusministeeriumi prognoosi järgi tuleb tuleva aasta eelarvesse 82 miljardit krooni tulusid, mida on eeldatavasti 2,5 miljardi krooni võrra vähem tänavuse aasta eelarve täitumisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles