Pindi: hindamishindade korrektsioon on käes

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman.
Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman. Foto: Liis Treimann.

Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani arvates oli ERI Kinnisvara poolne hindamisaktide hindade langetamine 2004. aasta tasemele igati mõistlik, millega ka Pindi Kinnisvara kaasa läheb.

Peep Soomani sõnul tuleb Pindi Kinnisvara veel jooksval nädalal välja uue, konkurentidest soodsama hinnakirjaga.

«Pindi Kinnisvara eesmärgiks hindamisturul on olla liider ka hindade, mitte üksnes mahtude ja kvaliteedi osas,» ütles Sooman.

«Ettevõttena soovime turuosa suurendada, kliendil on aga raskel ajal vaja hindamisteenus soodsama hinnaga kätte saada.»

«Mõttes olime hindamisaktide hinna languseks valmis juba mõnda aega ja ootasime, kellel konkurentidest esimesena närv katkeb,» muigas Sooman.

«Juba enne ERI Kinnisvara oli oma hinnakirja korrigeerinud Arco Vara.»

«Olen täiesti nõus, et reaalset turusituatsiooni tuleb järgida ka hindamiste puhul,» kinnitas Peep Sooman.

«Kinnisvara hindamisaktide hindades oli kauplemisruum sees nagunii, nüüd leidis turg taseme, kus tehinguid tegelikult tehtigi.»

«Eks see kauplemise rõõm jääb nüüd ära, aga hindamisakti tellimine muutub palju läbipaistvamaks, kui igal konkurentsis püsida soovival bürool on väljas reaalsed hinnad,» ütles ta.

Sooman ennustas, et aasta pärast on Eesti kinnisvarahindamise turule alles jäänud viis suuremat tegijat.

«Ülejäänud jäävad tehingute ja info vähesuse tõttu lihtsalt jänni, allesjäänud viie hulgas tahame meie kõigis 12 Eesti kontoris kindlasti pakkuda parimat või siis vähemalt parimaga võrdset hinda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles