Omanike keskliit: jaotusvõrgu juht astugu tagasi

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voolumõõtja.
Voolumõõtja. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Omanike keskliidu hinnangul ei ole jaotusvõrk viimase aasta jooksul astunud vajalikke samme lahendamaks taatlemata voolumõõtjate probleemi.

Seadus võimaldab energiaettevõtet suuremahuliselt trahvida, kuid see ei oleks mõistlik, leiab Omanike keskliit.

Nimelt tõstaks riik kui Eesti Energia Jaotusvõrgu omanik raha ainult ühest taskust teise ja tekitaks seejuures kopsakad menetluskulud, mille lõppastmes maksab kinni tarbija.

Eesti Energia Jaotusvõrgu juhil tuleks võtta vastutus ning laiaulatusliku
seaduserikkumise, ebakompetentse äriplaneerimise ning tarbijate huvide kahjustamise tõttu tagasi astuda.

Probleemi olemasolu ja ulatus on olnud Eesti Energia Jaotusvõrgule teada aastaid - mõõteseadmete taatlemisperiood on 16 aastat.

Tarbijad on mõõtmeseadmete vahetamise ja hoolduse juba oma elektriarvetega kinni maksnud, kuna elektri lõpphinnas on eraldi komponendina eristatav ka mõõtmeseadmete kulu.

Eesti Energia Jaotusvõrk planeeris jätta välja vahetamata seadmed, mille mõõtmisviga on väiksem kui 50 protsenti ja sisuliselt kiideti sellega heaks võimalus mõnele tarbijale topeltarveid esitada.

Isegi kui vastab tõele jaotusvõrgu juhi Tarmo Mere väide, et taatlemata voolumõõtjad «valetavad» tarbija kasuks, on jaotusvõrk siiski kahjustanud neid tarbijaid, kelle voolumõõtjad on nõuetekohaselt taadeldud, kuna nemad maksavad kinni taatlemata arvestite kasutajate väidetavad «soodustused».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles