Kreitzberg: Kalevi võlad tekkisid endise peasekretäri süül

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Spordiselts Kalev.
Eesti Spordiselts Kalev. Foto: .

Kalevi spordiseltsi juht Peeter Kreitzberg peab seltsi hiigelvõla tekkimises süüdlaseks selle endist peasekretäri Rein-Vello Ojaveret, kes lahkus peasekretäri kohalt augusti alguses ja istus tänaseni ka Kalevi juhatuses.

Tõsisemad rahaprobleemid tekkisid Kalevi spordiseltsil ajal, mil hakati ehitama uut Kalevi ujulat - ehitus läks maksma palju rohkem kui planeeriti, teatas ERR Uudised.

Spordiseltsi juhatuse esimees Peeter Kreitzberg ütles, et tema oli võlgade tekkimisest küll teadlik, aga sellest, kuidas tol ajal Kalevi rahaasju ajanud peasekretär Rein-Vello Ojavere Kalevi laene uuteks laenudeks ümber vormistas, polnud tal enda sõnul õrna aimugi.

«Siin on meie peasekretäri roll üsna suur, ta hoidis Kalevi juhatuse teadmatuses. Nüüd olemegi olukorras, kus meil on mitmelt poolt võlad kaela tulnud, kuigi me nägime aasta tagasi, et need võlad tulevad ja suurenevad ning oli ka lahendusi, aga millegipärast juhatuse otsuseid ignoreeriti,» rääkis Kreitzberg.

Osa juhatuse liikmeid soovib Kreitzbergi sõnul mitte ainult Ojavere juhatusest lahkumist, vaid ka tema kohtusse kaebamist firma raha väärkasutamise pärast, kuid Ojavere end Kalevi raskustes peasüüdlaseks ei pea.

«Ma ütlesin, et ma tegin vigu juhtimisstiilis ja lepingute allkirjastamisel, kuid võlad on pikaajalisemad ja siin on mitmeid põhjuseid, miks see nii on,» rääkis Ojavere «Aktuaalsele kaamerale», lisades, et tema arvates ei ole õige, et poliitik on tihedalt spordi juhtimisega seotud, kuna tema tegevus on allutatud partei eesmärkidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles