Eesti Energiat saab trahvida 50 000 krooniga

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkurentsiameti peadirektor Märt Ots.
Konkurentsiameti peadirektor Märt Ots. Foto: Toomas Huik.

Konkurentsiameti peadirektori Märt Otsa sõnul võimaldab praegune seadus Eesti Energiat trahvida taatlemata elektriarvestite eest vaid 50 000 krooniga.


Eesti Energia mastaapi arvestades on tegu hambutu karistusega, kuid Otsa kinnitusel annab praegu kehtiv seadus rahalise karistuse kohta maksimaalselt just sellise võimaluse.



Samas algatas konkurentsiamet menetlust Eesti Energia Jaotusvõrk OÜ tegevuse kohta, et kontrollida ettevõtte tegevuse vastavust elektrituruseadusele.



Menetluse käigus nõutakse energiafirmalt välja kõik asjassepuutuvad andmed ning kontrollitkase neid.


Otsa kinnitusel on veel vara öelda, kaua menetlustoimingud kestavad.



«Püüame teha endast parima, et see töö saaks võimalikult kiiresti tehtud.»



Konkurentsiametil on kavas nõuda Eesti Energialt nõuetele mittevastavate voolumõõtjate väljavahetamist.


Märt Ots rõhutas juba varem välja öeldud seisukohta, mille kohaselt on tema jaoks ennekuulmatu, et 21. sajandil võib taoline juhtum üldse aset leida.



«Siin on selgelt tegemist ettevõtte lohakuse ja tegemata tööga.»



Ta avaldas lootust, et Eesti Energia teeb juhtunust kiirelt järeldused ja alustab võimalikult kiiresti elektriarvestite väljavahetamisega.



Eilne ETV saade «Pealtnägija» teatas, et ligi 65 000 elektriarvestit, mis mõõdavad klientide tarbitud voolu, ei ole nõuetekohaselt taadeldud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles