Kriis: ESFi raha on ainuke võimalus töökohtade loomiseks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kriis.
Tarmo Kriis. Foto: Peeter Langovits

Tööandjate Keskliidu juhi Tarmo Kriisi arvates on Euroopa Sotsiaalfondist (ESF) töötute rakendamiseks saadav raha ainuke võimalus aidata ettevõtetel uusi töökohti luua, teatas

ERR Uudised

.

«Me näeme, et see on praeguses tööturu olukorras ainuke toimiv meede, mis ergutaks ettevõtjaid töökohtade loomisele,» ütles Kriis «Aktuaalsele kaamerale».

Kriisi sõnul aitab palgatoetus kõige rohkem väiksemaid firmasid, aga ka teenindus- ja tööstusettevõtteid, kus palgad moodustavad arvestatava osa tuludest.

Sotsiaalministeerium suunab Euroopa Sotsiaalfondist ettevõtlusesse töötuturu olukorra parandamiseks kahe aasta jooksul üle miljardi krooni. Riik maksab pool palgast kinni, kui ettevõte leiab vähemalt üheksa kuud tööturust eemal olnud inimesele rakenduse.

Sotsiaalminister ja tööandjad kohtusid täna selleks, et leida lahendusi töötute arvu kasvule ning otsustati et palgatoetuse saajate ringi tuleks laiendada. Ka praegu makstakse seda vähemalt 12 kuud tööturust eemal olnud inimese palganud ettevõttele, siis tulevikus ka lühemat aega ehk üheksa kuud tööta olnud inimese värbamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles