Medvedev: Vene majanduses võib aimata märke kosumisest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Dmitri Medvedev, esiplaanil paistab rahandusminister Aleksei Kudrin.
President Dmitri Medvedev, esiplaanil paistab rahandusminister Aleksei Kudrin. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi sõnul suurenes sisemajanduse kogutoodang (SKT) teises kvartalis esimesega võrreldes 7,5 protsenti, kuid püsivast positiivsest dünaamikast veel rääkida ei saa.


Juulis näitas SKT juuniga võrreldes 0,5-protsendist tõusu, vahendas

Vesti.ru

.

Majandusarengu ministeeriumi andmetel võib aimata mõningaid märke üldise majanduslanguse lõppemisest ja meie majandus on sisenemas elavnemise faasi, rääkis riigipea.

Medvedevi sõnul on need kõik siiski üldised märgid olukorra paranemisest ja jätkusuutlikust majanduskasvust rääkida ei saa.

President peab vajalikuks alustada arutelusid kriisijärgsete arengute võimalikest stsenaariumidest - hinnata majandusharude seisundit, selgitada välja harude arenguperspektiivid, kontrollida ettevõtete valmisolekut konkureerida teiste omasugustega.

«Teiseks tuleb analüüsida kogemusi, mida me omandasime, et võtta arvesse selle positiivseid külgi, aga ka raskusi ja vigu, mida alati taolistes olukordades juhtub, et vältida ebaefektiivseid väljaminekuid, hilinenud ja kooskõlastamata tegevust,» rääkis ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles