Ehitusliit: Facio pole ainus probleemne firma

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kriisi mõjul on ehitussektoris kaebuste hulk kasvanud.
Kriisi mõjul on ehitussektoris kaebuste hulk kasvanud. Foto: Toomas Huik.

Ehitusettevõtjate Liidu tegevdirektori Indrek Petersoni kinnitusel pole Facio Ehitus ainus ehitusfirma, kes probleemidega seotud.


Petersoni sõnul on Facio Ehituse puhul tegu kahtlemata taunitava juhtumiga. Samas pole liit veel otsustanud, kuidas ettevõtte suhtes käitutakse ning kas tänane kohtuotsus tähendab Faciole ka liidust väljaheitmist. Ehitusettevõtjate Liidu juhatus koguneb sel nädalal ning siis on päevakorras ka Facio Ehitusega seotud küsimused.



Samas ei aruta liidu juhatus ainult Facio küsimust, kuna kaebusi on esitatud ka teiste ehitusfirmade aadressil. Kõige enam on Petersoni sõnul kaebusi esitatud väiksemate alltöövõtjate poolt ning reeglina on need seotud võlgnevuste ja võetud kohustuste mittetäitmisega.



Petersoni hinnangul on majanduskriisi tingimustes need taolised probleemid võimendunud ning parematel aegadel kannatati selliste asjadega veidi kauem. Samuti ei pööratud väiksematele rikkumistele siis nii palju tähelepanu.



Harju Maakohus tunnistas täna Facio Ehituse ASi süüdi maksukohustuse vähendamise eesmärgil maksuhaldurile maksudeklaratsioonides tahtlikult valeandmete esitamises ja karistas ettevõtet rahalise karistusega 3 miljonit krooni.


Lisaks mõistis kohus ehitusfirmalt riigi kasuks välja tsiviilhagi summas 13, 3 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles