ERGO: Mustika keskuse kohtusse minek on väljapressimine

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Ergo Kindlustuse kodulehelt..
Fragment Ergo Kindlustuse kodulehelt.. Foto: Postimees.ee.

Mustika keskuse omaniku kohtusse pöördumist käsitleme meie väljapressimisena, lausus Ergo Kindlustuse kommunikatsioonijuht Anu Vahtra- Hellat.


Vahtra- Hellati sõnul on kindlustusfirma maksnud põlenguga seotud hüvitisi 28 miljoni krooni mahus, samal ajal kui keskuse esitatud arvete järgi on taastamiseks reaalselt kulunud vaid 21 miljonit krooni. Keskus on esitanud neile muuhulgas ka kommunaalkulude ning laenu tagasimaksete arveid, mis pole kuidagi hoone taastamisega seotud.

«Selles nõudes on palju õhku sees,» kommenteeris Vahtra-Hellat Mustika keskuse omaniku 100 miljoni krooni mahus keskusele tekitatud kahju kalkulatsioone.

Kindlustustava kohaselt ei maksta kriminaalasja algatamise korral  hüvitisi välja enne kriminaalasja lõpetamist. Kuna algselt pidi kriminaalasja uurimine lõpetatud olema 1. juuliks, mis märtsis oli piisavalt kaugel, soostus ERGO keskuse võimalikult kiire taastamise huvides ka hüvitisi varem maksma.
Praeguseks ei ole uurimine lõpetatud, mistõttu on väga raske öelda, millises mahus kindlustusselts kahjusid hüvitama peab, selgitas Vahtra-Hellat.

Ajakirjanduses on spekuleeritud, et keskuses ei töötanud signalisatsioon ning vihmutusseadmed, mistõttu tuli sai teha oluliselt suuremat kahju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles