Mustika keskus nõuab ERGOlt kohtus 70 miljonit

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustika kaubanduskeskuses tekkis tulekahju ööl vastu 5. märtsi.
Mustika kaubanduskeskuses tekkis tulekahju ööl vastu 5. märtsi. Foto: Liis Treimann.

Mustika keskuse omanik esitas Harju maakohtule hagi, milles nõuab Ergo Kindlustuselt keskuse põleguga seotud ligi 70 miljoni krooni hüvitamist.


Mustika keskuse tulekahju toimus 5. märtsil ning hoonele põhjustati kahju kokku üle 100 miljoni Eesti krooni.

Keskust esindav vaneadvokaadi Alar Urmi sõnul on ERGO poole aasta jooksul hüvitanud ainult 28 miljonit Eesti krooni. Mustika Keskuse seniste taastamistööde maksumus on üle 30 miljoni krooni.

Urmi sõnul soovib omanik taastada keskuse täielikult hävinud osa. ERGO ei ole hoone täielikult hävinenud osa taastamiseks hüvitist tasunud, samuti ei ole kindlustusselts tänaseni kindlaks teinud kahju suurust. Vastavalt seadusele peab kindlustusandja hüvitama viivitamatult selle osa kahjust, millises osas tal hüvitamiskohustus minimaalselt on. Mustika Keskuse haldaja on kindlustusandjalt korduvalt palunud ehitustöö finantseerimiseks avansilist hüvitist summas 50 miljonit krooni, kuid ERGO ei ole avansilist hüvitist tasunud ega mittehüvitamist põhjendanud, lausus Urm. 

Kohus kuulab pooled esmakordselt ära 21 septembril. 

ERGO Kindlustuse kommunikatsioonijuht Anu Vahtra-Hellat on Postimehele varem selgitanud, et selts ei saa kahjusid hüvitada enne uurimise lõppu. Prokuratuur omakorda ei oska öelda, millal uurimisega lõpule jõutakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles