Arco Vara loobus sõnamurdlikust plaanist tõsta korterite hindu

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AS Kolde

Arco Vara nõukogu ja juhatus otsustasid eile õhtul toimunud erakorralisel koosolekul mitte tõsta Tallinnas Helme tänavale ehitatavate korterite varem kokku lepitud hinda.

Ehitusfirma teatas esmaspäeval, et nende tütarettevõte AS Kolde tõstab Helme 13 rajatavate korterite hinda võrreldes varem kokkulepituga. Põhjenduseks toodi ehitushindade kallinemine.

Nüüd otsustas Arco Vara võtta korterelamute ehitushindade tõusust tuleneva finantsriski ning võimaliku tegevuskahjumi enda kanda ning seega pääsevad korterite tulevased elanikud kavandatud hinnatõusust.

«Arco Vara õpib sellest kogemusest,» ütles ettevõtte nõukogu esimees Arti Arakas.

Ühtlasi leppisid Arco Vara nõukogu ja juhatus kokku põhimõtteliste muudatuste tegemises kõigi edaspidiste arendusprojektide müügistrateegiasse.

Muu hulgas otsustati korterid edaspidi müüki panna võimalikult hilises ehitusetapis, mil on tagatud hindade, tähtaegade ja ehituskvaliteedi omavaheline vastavus ning alltöövõtjad ja projektijuhid on omapoolsed kohustused täitnud.

«Tagame selle, et Arco Vara täidab oma lubadused tänaste ja tulevaste klientide ees, et meie poolt välja pakutud hinnad kehtivad algusest lõpuni,» kommenteeris Arakas.

Möödunud nädalal teavitas AS Kolde lepingueelsete läbirääkimiste protokolli sõlminuid korterite hinna tõusust võrreldes algse keskmiselt 22 000 krooniga ruutmeetri kohta 27 000-29 000 kroonini ruutmeetri kohta.

Hinnatõusust teavitades viitas AS Kolde drastiliselt tõusnud ehitusmaterjalide ja –tööjõu hindadele.

Pelgurannas asuva piirkonna turuhind on hetkel ca 35 000 krooni ruutmeetri kohta, edaspidised korterid tulevad müüki turuhinna tasemelt, teatas firma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles